1.-
Localització i Presentació :
Caves Codorniu, Sant Sadurní d’Anoia i Museu del Ferrocarril de
Vilanova i la Geltrú.
Has
de fer una presentació en PPT (al drive). En ella has de posar la
següent informació
PRESENTACIÓ
|
Activitat:
sortida de socials
Data:
15-3-2016
Què
anem a fer, llocs que visitarem, què cal portar,…
|
MUSEU
DEL FERROCARRIL
|
*
Museu del Ferrocarril:
*
Municipi, comarca, capital de la comarca.
*
A quina distància està de Terrassa ? (km)
*
Per quina carretera o autopista s’hi pot anar?
...
|
DINAR
|
|
CAVES
CODORNIU
|
*
Caves Codorniu
*
Municipi, comarca, capital de la comarca.
*
A quina distància està de Vilanova i de Terrassa ? (Distància
total de la sortida km)
*
Per quina carretera o autopista s’hi pot anar?
*
Imatges del llocs a visitar.
|
2.-
CODORNIU A LA PREMSA. Llegeix la
notícia de La Vanguardia del dia 20 de
febrer de 2015 sobre Codorniu i respon:
- Quant va facturar Codorniu al 2014? Han guanyat o han tingut pèrdues?
218
millons d'euros, han tingut perdues
- Qui és el director general?
Javier
Pagès
- Quin % de vendes fa Codorniu a Espanya?
53%
- A quins països exporta Codorniu els seus productes?
Estats
Units, Regna Unit, Bèlgica, Japó, Brasil, Argentina i Alemanya
- Quin any va ser el que van facturar més? Quina quantitat? La crisis ha afectat l’empresa?
El
2007 a 2008 van arrivar als 248 millons d'euros, des de l'inici de la
crisis la fcturació ha caigut un 12%
3.-
PÀGINA OFICIAL CODORNIU. Els
orígens del cava Codorniu:
Navega
per http://www.codorniu.com/es/
(página oficial de
Codorniu):
SOM
CODORNIU:
Els
Orígens i explica què va passar als
anys:
- 1551: La història de la família Codorníu es remunta a l’any 1551. D’aquella data és el document més antic que ja confirma l’activitat vitivinícola de Jaume Codorníu.
- 1659: Una data marcada pel matrimoni d’Anna Codorníu i Miquel Raventós. L’Anna va ser l’última descendent de Jaume Codorníu que va portar aquest cognom. Una unió de dues sagues de viticultors que va establir els fonaments del nostre celler.
- 1872: Josep Raventós es converteix en el pioner i creador del cava. L’any 1872 va elaborar les primeres ampolles de vi escumós del nostre país utilitzant el mètode tradicional.
- 1898: Manuel Raventós, visionari en el món de la publicitat, va convocar un concurs de cartells per donar a conèixer els nostres caves. Artistes modernistes de la categoria de Casas, Utrillo, Tubilla i Junyent van participar en aquesta iniciativa.
- 1915: El 1915, vint anys després d’haver-se iniciat, finalitza la construcció de les noves caves, un dels exemples més destacats d’arquitectura civil modernista i símbol del nostre esperit emprenedor.
- 1959: El 1959, coincidint amb les primeres emissions de Televisió Espanyola, Codorníu llança el primer anunci de televisió.
- 1976: Les nostres caves, una obra clau del modernisme català, reben el màxim reconeixement després que el rei Joan Carles I les declari Monument Historicoartístic Nacional.
- 1984: Neix Anna de Codorníu, el nostre cava més emblemàtic i el primer cava que incorpora la varietat Chardonnay. Anna és un tribut a La Pubilla i l’última hereva del cognom Codorníu.
- 2002: Neix el primer cava rosat 100% elaborat amb la varietat negra Pinot Noir. Una nova revolució en el món del cava.
- 2010: El primer cava blanc elaborat amb la varietat negra Pinot Noir. Un cava excepcional per als paladars més exigents.
- 2014: El nuevo lanzamiento de Codorníu homenajea la historia del cava, inspirándose en el modernismo y el método tradicional.
4.-
SOM CODORNIU:
-
Viticultura i elaboració.
*
Què és la D.O. Penedès? Organismo
que regula el proceso de elaboración del vino
*
Com és l’àrea de conreu? L'activitat
consta de tres parts: primer s'introdueix la història del parc i del
cultiu de la vinya. A continuació observen i toquen els ceps, tot
coneixent les diferents parts de la planta. Es donen a conèixer les
eines del camp i s'inicia la part pràctica de les tasques de cultiu:
segons l'època de l'any, repicar, adobar, espampolar o veremar. Es
comenten les plagues i el seu control biològic, així com la fauna
associada a la vinya. Per finalitzar es fa un petit tast de productes
de la vinya (raïm, panses i most) i es comenten els mètodes
d'obtenció d'alguns subproductes, especialment el most.
*
Quina és la varietat de raïm que es conrea al Penedès? MACABEO,
XAREL·LO,
PARELLADA,
CABERNET
SAUVIGNON,
MERLOT,
MUSCAT
DE FRONTIGNAC
5.-
SOM CODORNIU:
Viticultura i elaboració:
La
nostra ELABORACIÓ.
-
Què és la verema? Club
de vinos y comunidad de aficionados al vino
Quan es realitza? Catas de vinos i recomendaciones
-
Què es fa a l’entrada i premsat? Per
acabar d'adobar la feinada de dissabte, diumenge va tocar premsar el
raïm negre i collir el raïm blanc. Aquesta feina dona una
satisfacció molt gran també, i a més acabes brut i enganxós de
anar traginant el most.
El primer que s'havia de fer era passar el raïm negre, que durant la setmana havíem deixat en fermentació. En aquesta foto es veu una pasteta rosa i difícilment puc imaginar-me, si no ho hagués fet, que acabarà sent vi negre. , per la premsa i posar-lo en la bota, que prèviament havia netejat el dissabte i havia cremat el lluquet corresponen per matar possibles micro organismes no desitjats.
El primer que s'havia de fer era passar el raïm negre, que durant la setmana havíem deixat en fermentació. En aquesta foto es veu una pasteta rosa i difícilment puc imaginar-me, si no ho hagués fet, que acabarà sent vi negre. , per la premsa i posar-lo en la bota, que prèviament havia netejat el dissabte i havia cremat el lluquet corresponen per matar possibles micro organismes no desitjats.
-
Què és la Primera fermentació? es per treure els restes
-
Què és el Cupatge?
Un
Vintage
que
se instala en el recuerdo por la finura, delicadeza y clase que
desprende su personalidad. Un cava de autor donde se citan la
corporeidad y estructura del xarel·lo
con
las cualidades florales y afrutadas del chardonnay.
-
Què és la Segona fermentació? despresa de treure les impureses es tornen a fermenta
-
Què és la Remoguda i degollament? Es per que tot els restes que
queda de raim e quedi a la entrada despres es congela i es trenca
-
Què és el Segellat? es la venta del producte
6.
Tots els CAVES CODORNIU actuals.
Gran
codorniu gran reserva, jaume codorniu, reina maria cristina blanca de
noris, gran codorniu, codorniu non plus ultra, gran plus ultra pinot
noir, gran plus ultra chardonnay.
7.-
Notícies TV
sobre l’empresa Codorniu. L’empresa més antiga d’Espanya.
Entrevista
a Mar Raventós. Presidenta de Codorniu. (11’)
Escolta
l'entrevista a Mar Raventós, Presidenta de l'empresa Codorniu.
- Cotitza en borsa Codorniu? no, no es cert
- Què suposa la Campanya de Nadal per Codorniu? suposen que tindran moltes ventes Quin % suposa? 6%
- Quantes bodegues té Codorniu? 11 bodegues una de ellas en estados unidos i otra en argentina
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada